U roept, wij groeien!

Meedenken met jou als chef is waar ons hartsie van open springt. We oogsten en verpakken onze producten voor jou op maat. Dit betreft leverdagen en hoeveelheden, die zowel op flexibele als structurele basis mogelijk zijn.

Onze teeltmanager Rik, vertelt je graag hoe wij bij Stadsjochies te werk gaan en ‘De smaak van echt’ met jullie willen delen.

Bij Stadsjochies telen wij op vier verschillende manieren, met aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit.

Permacultuur stijl, theetuin

Een geweldige rijkdom aan geuren, kleuren en smaken. Dat is onze Theetuin, een oase van rust midden in de stad. Je fladdert, of wandelt als een vlinder in het midden van meer dan honderdtwintig verschillende kruiden, planten, bloemen en bomen.

We hebben elk plant in de Theetuin uitgezocht en met liefde zijn eigen plek gegeven, zodat de planten en bloemen zich optimaal thuis voelen bij ons. De tuin is opgedeeld in tien verschillende U’tjes, met in elk U’tje kruiden en planten die elkaar helpen om te groeien.

Buitenteelt

Seizoensgebonden teelt op de kleigrond. Het stuk grond bij Stadsjochies staat in de geschiedenis bekend als de groene longen van Utrecht. Kom langs en ervaar zelf de smaken die hier groeien.

Kasteelt

Een onverwarmde kas waar wij wat breder kunnen spelen met de seizoenen. Hier groeien veel van de gewassen die gebruikt worden voor ons eigen restaurant.

Verticale landbouw

Verticaal tuinieren waar cressen centraal staan. Van een klein oppervlak maken wij hier maximaal gebruik en telen wij het hele jaar door smaakbommen. Kom langs en bespreek de mogelijkheden voor de cressen die jij graag in je gerechten wilt verwerken!